9-20 urte bitarteko gazteei zuzendua. Autobusa + forfaita + irakasleak: Zizurkil, Aduna edo Asteasun erroldatuak 40€. Beste herri batean erroldatuak 65€. Materialaren alokairua (kaskoa barne): 18€, norberak bere materiala eramateko aukera badago. Izen-ematea Gaztezulon edo udal-bulegoetan. Azken eguna: otsailak 20 (lehentasunezko epea). Beste herri batean erroldatuak: Otsailaren 21etik martxoaren 7ra. Oharrak: 25 laguneko autobusa ez bada betetzen, irteera ez da egingo. Eski estazioetako elur egoera hobetzen bada antolatuko da irteera. Apuntatzerakoan aurkeztu beharrekoak: NAN fotokopia, osakidetzako txartelaren kopia, gurasoen baimena sinatuta, dirua.
Elikagai osasungarriak prestatzeko modu berritzaileak ezagutuko ditugu, errezeta sinple eta nutritiboak landuz. Oharra: saio honetarako izena ematea NAHITAEZKOA da 10€.
Sagardogintzaren garrantzia gure historian. Hizlaria: Xabier Alberdi Lonbide (Historian lizentziatua, Deustuko Unibertsitatea. Albaola Elkarteko Ikerketa zuzendaria eta Donostiako Euskal Itsas Museoko zuzendari zientifikoa). Baserriak eta sagadogintza, Altzon. Hizlaria: Lurdes Odriozola Oiarbide (Doktorea Historian, Deustuko Unibertsitatea. Gipuzkoako herri, lanbide eta usadioen ikerlaria). Mahaingurua. Gaia: Sagardogintza etorkizunean. Mahaikideak: Unai Agirre Goia (Euskal Sagardoa Jatorri Deiturako koordinatzailea). Olatz Mitxelena Garmendia (Gipuzkoako Sagardogile Elkarteko koordinatzailea). Maite Retolaza Ojanguren (Zeraingo Oiharte sagardotegiko burua). Gidaria: Felix San Sebastian Rezola (Zuaznabar baserriko sagastizalea).
Pablo Zulaica kazetari eta bidaia kronika ugariren egileak, trenaren bidez egin dituen kulturen, paisaien eta bizimodu berrien inguruko aurkikuntzak aztertuko ditu. Mexiko Hirian bizi da, eta El País edo National Geographic Traveler bezalako hedabideetan lan egindakoa da, bidaia eta jasangarritasunaren arteko lotura arakatuz.