10:00-14:00 ARTZAIN KULTURA IBILBIDEA, 2,5 kilometro eta 10 gune: ardien gunea, meta zuzenean, asto itzuliak, erakusketak, artzain txakurren erakustaldia, ardi jeztea, ardi ile motza, photocall, gazta dastaketa azkarrak, tailerrak, ARTEile erakusketa... 11:00 eta 12:30etan GAZPIO GAZTAINDEGIra bisitak. Apuntatzeko: beartzainkultura@gmail.com edo 600567730 telefonora deituaz edo whatsappa bidaliz. 12:30-15:30 AZOKA GASTRONOMIKOA +Erromeria (13:30-15:00)
Hizkuntza-estresa gutxiagotzea eta euskaraz erosoago bizitzeko erremintak ematea dira ikastaroaren helburuak. Martxoaren 25etik ekainaren 10era izango da, eta izena emateko epea gaur zabaldu da. Atxikita doakizue bai prentsa oharra, baita kartela ere. Galtzaundiren webgunean duzue ere albistea.
Pablo Zulaica kazetari eta bidaia kronika ugariren egileak, trenaren bidez egin dituen kulturen, paisaien eta bizimodu berrien inguruko aurkikuntzak aztertuko ditu. Mexiko Hirian bizi da, eta El País edo National Geographic Traveler bezalako hedabideetan lan egindakoa da, bidaia eta jasangarritasunaren arteko lotura arakatuz.